گوناگون

راه اندازی بزرگترین کارخانه جذب مستقیم کربن جهان در ایسلند

استارت‌آپ سوئیسی Climeworks به تازگی بزرگترین کارخانه جذب کربن جهان را در ایسلند افتتاح کرده و رکورد خود را در مورد میزان CO2 که می‌تواند از هوا بکشد، کمتر کرده است. کارخانه ضبط کربن قبلی این شرکت، Orca، سالانه حدود 4000 تن دی‌اکسید کربن را از اتمسفر جذب می‌کند، اما طبق گزارش واشنگتن‌پست، کارخانه جدید می‌تواند تقریباً ده برابر آن را تحمل کند.

این کارخانه Mammoth نام دارد و دارای 72 فن صنعتی است که می توانند سالانه 36000 تن دی اکسید کربن را از هوا خارج کنند. درست مانند Orca، مواد CO2 بازیافت نشده و در عوض، زیر زمین ذخیره می شود و در نهایت در سنگ به دام می افتد و به طور دائم (در حد منطق) آن را از محیط خارج می کند. این کارخانه در واقع روی یک آتشفشان خاموش قرار دارد.

این مکان به دلیل نزدیکی به نیروگاه انرژی زمین گرمایی Hellisheidi انتخاب شد که برای تامین انرژی فن‌های تاسیسات و گرمایش فیلترهای شیمیایی برای استخراج CO2 با بخار آب استفاده می‌شود. پس از استخراج، CO2 از بخار جدا شده، فشرده شده و در آب حل می شود. در نهایت، 2300 فوت زیر زمین به بازالت آتشفشانی پمپاژ شده است. این ترکیب با منیزیم، کلسیم و آهن موجود در سنگ واکنش داده و کریستال هایی را تشکیل می دهد که به مخازن جامد CO2 تبدیل می شوند.

با این حال، این راه حل نهایی برای تغییر آب و هوا نیست. به گزارش سی‌بی‌اس نیوز، بنیانگذار Climeworks، Jan Wurzbacher، گفت: برای اینکه جهان تا سال 2050 به “بی‌طرفی کربن” دست یابد، باید سالانه چیزی حدود 6 تا 16 میلیارد تن CO2 را از هوا حذف کنیم. مشکل در همین جاست این تاسیسات، که با اختلاف زیادی در نوع خود بزرگ‌ترین است، می‌تواند سالانه تا 36000 تن CO2 از هوا جذب کند، اما این تنها 0006/0 درصد از چیزی است که برای دستیابی به حداقل آستانه حذف سالانه مورد نیاز است.

برای این منظور، Wurzbacher از سایر شرکت‌ها خواسته است تا این موضوع را انجام دهند. او می گوید که هدف Climeworks این است که از میلیون ها تن در سال تا سال 2030 و یک میلیارد تا سال 2050 فراتر رود. کارلوس هارتل، مدیر ارشد فناوری این شرکت، اشاره کرد که افزایش این فرآیند در سطح جهانی ممکن است، اما برای حمایت از این ابتکار به اراده سیاسی نیاز دارد.

روش جذب کربن به کار گرفته شده توسط Climeworks تنها یکی از چندین رویکرد است. این فرآیندها از توده‌های بلوک‌های سنگ آهک که مانند یک اسفنج دی‌اکسید کربن را جذب می‌کنند تا بالن‌های هوای داغ غول‌پیکر که ترکیب شیمیایی را منجمد کرده و به دام می‌اندازند، متغیر است. احیای جنگل ها گزینه دیگری است که شرکت هایی مانند اپل و گلدمن ساکس آن را آزمایش کرده اند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا