سخت افزار

وای فای Extender،Booster و Repeater: چه تفاوتی با همدیگر دارند؟

احتمالاً اصطلاحات وای فای اکستندر (Extender)، بوستر (Booster) و ریپیتر (Repeater) را در همه جا دیده اید. برای بهبود محدوده وای فای شما طراحی شده‌اند، اما هر کدام به روش‌های مختلفی عمل می‌کنند. در این مقاله به مفهوم و کاربرد آنها اشاره خواهیم کرد.

وای فای اکستندر چیست؟

درست همان‌طور که از نامش پیداست، یک وای‌فای اکستندر برد وای‌فای شما را افزایش می‌دهد، اما این کار را از طریق یک روش خاص انجام می‌دهد: استفاده از کابل. این کابل می‌تواند کواکسیال، اترنت یا حتی شبکه پاورلاین باشد. شبکه‌های پاورلاین معمولاً استانداردها و نام‌های متفاوتی بر اساس سازنده دارند، بنابراین هنگام خرید به آن توجه داشته باشید. در این مرحله، ممکن است فکر کنید: “اگر به هر حال مجبور باشم از کابل استفاده کنم، روتر وای‌فای چه فایده‌ای دارد؟”

مزیت اصلی استفاده از کابل اترنت یا کواکسیال این است که سرعت اینترنت شما را کاهش نمی‌دهد و تاخیری به ترکیب اضافه نمی‌کند. پاورلاین کمی پیچیده‌تر است زیرا کیفیت کابل برقی که در خانه دارید می‌تواند متفاوت باشد. در هر صورت، استفاده از یک کابل فیزیکی برای گسترش وای‌فای به این معنی است که بدون توجه به فاصله اکستندر، تقریباً همان کیفیت اینترنت را دریافت خواهید کرد. حتی اگر بتوانید یک کابل را از خانه خود به یک ساختمان مستقل در سراسر حیاط بکشید، می‌توانید وای‌فای اکستندر خود را به‌طور کامل در ساختمان دیگری قرار دهید.

وای فای ریپیتر چیست؟

یک وای فای ریپیتر در اصل همان وای فای اکستندر است و گاهی اوقات به هر دو نام برچسب گذاری می‌شود. اما به جای استفاده از کابل برای اتصال به روتر، ریپیتر از باند Wi-Fi استفاده می‌کند. از آنجایی که نیازی به کابل برای اجرای اینترنت ندارید، آزادی بیشتری در انتخاب محل قرار دادن آن دارید. البته، یک نکته منفی وجود دارد که احتمالاً شاهد کاهش در پهنای باند کلی و همچنین افزایش تأخیر خواهید بود.

این متأسفانه به دلیل نحوه عملکرد این فناوری است، یعنی از فرکانس Wi-Fi مشابهی برای انتقال داده‌های شما استفاده می‌کند، همانطور که برای برقراری ارتباط به شما انجام می‌دهد. خوشبختانه، راه‌حل‌هایی وجود دارد و اکثر روترهای مدرن تمایل دارند از باند و فرکانس خاصی برای چیزی به نام “بک کانالینگ” استفاده کنند. این بک کانالینگ ها به طور خاص به انتقال اینترنت بین روتر و ریپیتر اختصاص داده شده و اغلب سعی می‌کند از فرکانس مشابه اتصال Wi-Fi معمولی شما استفاده نکند. در نهایت، بک کانال و استفاده از چندین باند می‌تواند برخی از مشکلات ناشی از استفاده از وای فای ریپیتر را کاهش دهد.

wi-fi-extender-vs-booster-vs-repeater-whats-the-difference
Wi-Fi Extender vs. Booster vs. Repeater

وای فای بوستر چیست؟

در بیشتر موارد، “بوستر” وای‌فای یک اصطلاح کلی برای اکستندر و ریپیتر است. چیزی که موضوع را پیچیده‌تر می‌کند این است که شرکت‌ها اغلب از این سه عبارت به جای هم استفاده می‌کنند، همانطور که در Netgear EX2800 مشاهده می‌شود. برای پیچیده‌تر کردن موضوع، بسیاری از وای‌فای ریپیترها  می‌توانند به عنوان وای‌فای اکستندر نیز عمل کنند، اگر به آنها کابل وصل کنید.

در واقع، حتی می‌توانید کیت‌های سخت‌افزاری پیدا کنید که به عنوان یک سیستم ترکیبی عمل می‌کنند و از Powerline و یک باند Wi-Fi به عنوان بک کانال برای ایجاد یک شبکه مش استفاده می‌کنند. بنابراین همانطور که می‌بینید، این یک حوزه بسیار پیچیده است. در نهایت، مهم‌ترین چیز این است که بدانید دقیقاً به دنبال چه چیزی هستید و چگونه می‌خواهید شبکه خود را راه‌اندازی کنید. اگر دستگاه را برای ویژگی‌های مورد نیاز خود بررسی کنید و نه فقط به نام آن تکیه کنید، می‌توان از اصطلاحات دقیق چشم‌پوشی کرد.

وای فای بریج چیست؟

وای فای بریج (Wi-Fi Bridge) یک راه حل عالی برای اتصال دستگاه‌هایی است که به طور مستقیم از وای فای پشتیبانی نمی‌کنند. این Bridge به عنوان واسطه‌ای عمل می‌کند که دستگاه‌های ناسازگار را به شبکه وای فای متصل می‌کند. به عنوان مثال، اگر تلویزیون شما فقط از طریق اترنت متصل می‌شود، می‌توانید از یک نقطه دسترسی وای فای استفاده کنید که از طریق اترنت به تلویزیون متصل شده و سپس به شبکه وای فای شما متصل می‌شود. این راهکار به شما امکان می‌دهد تا از امکانات شبکه بی‌سیم بهره‌مند شوید حتی اگر دستگاه‌های شما به طور مستقیم از وای فای پشتیبانی نکنند.

کدام برای خرید مناسب است؟

اگر مطمئن نیستید که به کدام نوع دستگاه گسترش دهنده اینترنت نیاز دارید، ابتدا به یاد داشته باشید که bridge تنها زمانی مفید است که بخواهید دستگاهی را به خود وصل کنید که از Wi-Fi پشتیبانی نمی‌کند. سپس، متوجه شوید که وای فای اکستندر فقط یک اصطلاح جذاب است. این یک برچسب است که هم برای ریپیترها و هم برای بوسترها اعمال می‌شود، بنابراین نگران آن نباشید.

با در نظر گرفتن این موضوع، توصیه می‌کنیم یک وای فای اکستندر تهیه کنید و آن را با یک کابل اترنت با کیفیت وصل کنید. اگر اتصال سیمی قابل انجام نیست، یا اگر می‌خواهید چند دلار به قیمت قدرت سیگنال صرفه‌جویی کنید، یک ریپیتر را امتحان کنید. با این حال انتظار هیچ معجزه‌ای نداشته باشید. اگر در مورد بهبود سیگنال در یک منطقه گسترده جدی هستید، توصیه می‌کنیم از طریق بوسترها به یک راه‌اندازی مش ارتقا دهید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا