اندروید 15 سرانجام پشتیبانی واقعی VRR را برای گوشی ها به ارمغان می آورد
با انتشار اندروید 15، گوگل قابلیت بزرگی را برای صفحهنمایشهای اندروید ارائه میدهد: پشتیبانی از نرخ تازهسازی متغیر واقعی (VRR). این قابلیت، به صفحهنمایشها امکان میدهد تا نرخ تازهسازی خود را بر اساس محتوای در حال نمایش به طور پویا تنظیم کنند، که هدف آن کاهش مصرف انرژی و ارتقاء تجربه کاربر است.
برای کسانی که درباره عملکرد متغیر نرخ تازهسازی پنلهای LTPO 8T (اکسید پلیکریستالی با دمای پایین) کنجکاو هستند، باید گفت که این صفحهنمایشها به جای داشتن یک دامنه کاملاً پیوسته از 1 تا 120 هرتز، در محدودهای از نرخهای تازهسازی از پیش تعیین شده تغییر میکنند.
تولیدکنندگان نمایشگرها آنها را به گونهای پیشپیکربندی میکنند که بر اساس محتوای در حال نمایش، بین نرخهای تازهسازی معینی مانند 1، 10، 30، 60 و تا 120 هرتز تغییر کنند. به عنوان نمونه، هیچگاه شاهد بهروزرسانی پانل 8T LTPO در iQOO Neo9 Pro بین این مقادیر پیشتعریفشده نبودیم. این محدودیت به دلیل قابلیتهای نرمافزاری اندروید است که تا نسخه 15، تنها از حالتهای نمایش گسسته پشتیبانی میکرد.
این موضوع با فناوری VRR در کامپیوترها متفاوت است، جایی که نرخ تازهسازی میتواند به صورت لحظهای با نرخ فریم همگامسازی شود و به طور پیوسته برای همخوانی با فریمهای رندر شده تنظیم گردد. چنین همگامسازی فوری، انتقالی نرمتر و پاسخگویی بهتر را مخصوصاً در بازیها ممکن میسازد. در مقابل، دستگاههای اندرویدی به طور معمول از این نوع انعطافپذیری بیبهرهاند.
اجرای گوگل از نرخ تازه سازی تطبیقی در اندروید 15
با اندروید 15، گوگل فریمورک نمایشی اندروید را با فراهم آوردن پشتیبانی واقعی از ARR (نرخ تازهسازی تطبیقی) دگرگون کرده است، که به صفحهنمایش امکان میدهد تا نرخ تازهسازی را در یک حالت نمایش خاص تنظیم نماید.
این پیشرفت از طریق بهروزرسانی لایه انتزاعی سختافزاری Hardware Composer (HWC) (HAL) میسر شده است. HWC HAL نسخه 3 به سیستم اجازه میدهد تا با تحلیل نوع محتوا و تنظیم نرخ تازهسازی، بدون نیاز به تغییر بین حالتهای مختلف، نرخ تازهسازی را بهینهسازی کند. این امر به کاهش “jank” یا لکنتهای بصری کمک میکند که اغلب به دلیل تغییر حالتهای نمایش در نسخههای پیشین اندروید رخ میدهد.
سازگاری سخت افزاری
با این وجود، فعالسازی ARR نیازمند سازگاری سختافزاری است. دستگاهها باید از HWC HAL نسخه ۳ پشتیبانی کنند که در برخی از دستگاههای اخیر مانند گوشیهای هوشمند مجهز به پردازنده اسنپدراگون 8 الیت موجود است. دستگاههای قدیمیتر ممکن است حتی با دریافت اندروید 15، به دلیل محدودیتهای سختافزاری یا پشتیبانی ناکافی هسته، ARR را دریافت نکنند.
متأسفانه، رویکرد ARR گوگل به همگامسازی رایانهای مشابه برای بازیها منجر نمیشود، زیرا این ویژگی فقط به نرخهای تازهسازی اجازه میدهد که با تقسیمکنندههای اثر پارگی پانل (TE) سازگار باشند. در حالی که ارتقاء ARR امیدوارکننده است، پذیرش گسترده آن به پشتیبانی سختافزاری و تمایل تولیدکنندگان به پذیرش HWC HAL نسخه 3 بستگی دارد، که ممکن است ویژگی را به مدلهای پرچمدار جدیدتر محدود کند. با این حال، افزودن عملکرد VRR واقعی توسط گوگل، گامی مهم به سمت تجربهای پویاتر و کارآمدتر نمایشگر در اندروید است.