بررسی پوکو ایکس 7 پرو
وقتی صحبت از ارزش در برابر قیمت در دنیای فناوری میشود، نامهای خاصی به ذهن میرسند و نام پوکو باید در صدر این فهرست قرار گیرد. این برند زیرمجموعه شیائومی به طور مداوم گوشیهای هوشمند ارزانقیمتی را ارائه میدهد که ارزش توجه دارند و اغلب با ویژگیها یا طراحیهایی همراه هستند که معمولاً برای آنها باید هزینه بیشتری پرداخت کرد.
گوشی پوکو ایکس 7 پرو (با قیمت اولیه 309 پوند) جدیدترین مدلی است که طراحی صفحهنمایش و لبههای مسطح محبوب گوشیهای پرچمدار اپل را به یک گوشی اندرویدی با قیمت یکچهارم میآورد. پردازنده جدید مدیاتک، دوربین با تثبیت اپتیکی و پنل نمایشگر OLED با رنگهای زنده نیز باید انتظارات شما از یک گوشی ارزانقیمت را تغییر دهد.
این تنها نیمی از داستان است؛ مدل حتی ارزانتر پوکو ایکس (با قیمت اولیه 249 پوند) نیز در حال حاضر در بازار موجود است که طراحی و مشخصات خاص خود را دارد. در این مقاله به نقد و بررسی پوکو ایکس 7 پرو می پردازیم و نگاهی به طراحی، عملکرد و دوربین آن خواهیم انداخت.
طراحی و کیفیت ساخت
بسیاری از برندهای گوشی چینی، مدلهای مخصوص بازار داخلی را برای بازار جهانی بازطراحی میکنند و پوکو نیز از این قاعده مستثنی نیست. پوکو ایکس 7 پرو در واقع نسخهای از ردمی توربو 4 است که تنها برای چین عرضه شده و با ظاهری جدید به بازار جهانی ارائه شده است.
به طور عادلانه، طراحی دو رنگ و مواد بافتدار پوکو بسیار جذابتر از پشت شیشهای ساده ردمی است. ترکیب رنگ زرد و سیاه، ایکس 7 پرو را به عنوان یک گوشی پوکو معرفی میکند قبل از اینکه لوگوی ظریف در گوشه آن را ببینید. همچنین، چرم مصنوعی در طی تست ها از اثر انگشت جلوگیری کرد. فریم صاف آن از پلاستیک سیاه ساخته شده، اما نوعی که احساس ارزانی نمیدهد.
نسخههای سیاه و سبز نیز وجود دارند که از پنلهای پشتی پلاستیکی استفاده میکنند؛ این مدلها کمی نازکتر و سبکتر هستند. این ماده حس شخصیتی را به گوشی میبخشد که در بسیاری از گوشیها، از جمله مدلهای دیگر در رنج قیمت متفاوت، وجود ندارد. گوشی پوکو ایکس 7 پرو با وزن مناسب خود حس اطمینانبخشی دارد؛ انگشتان شما به طور طبیعی به سمت دکمههای پاور و حجم صدا در کنار دستگاه جذب میشوند. همچنین، فاصله نسبتاً کم دو لنز دوربین پشتی از بدنه گوشی باعث شده است که بدون مشکل بتوان آن را در جیب شلوار قرار داد و بیرون آورد.
خوشحالیم که پوکو از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر استفاده کرده، زیرا حسگرهای جانبی معمولاً نشانهای از تولید گوشی با بودجه محدود هستند. این حسگر به خوبی عمل میکند و اثر انگشت را به سرعت و دقت شناسایی میکند و به اندازهای که با رقبای همرده خود رقابت کند. همچنین قابلیت شناسایی چهره وجود دارد، اما فقط برای صفحه قفل است و در برنامههای بانکی امن کار نمیکند.
بسیاری از گوشیهای اقتصادی هنوز در سطح IP65 قرار دارند، در حالی که این مدل شما را در برابر غوطهوریهای تصادفی و باران محافظت میکند. جالب است که پوکو ایکس 7 پرو بیشتر با خط تولید فعلی ردمی شباهت دارد تا با گوشیهای خود پوکو. این گوشی از شیشه با لبههای منحنی و یک قاب نقرهای براق (البته از جنس پلاستیک) و پنل پشتی با اثر فلزی استفاده میکند. آرایه دوربین چهار لنزی به نظر چشمگیر میرسد، اما سختافزار زیرین آن چندان قابل توجه نیست که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
صفحه نمایش و صدا
به نظر میرسد پوکو ایکس 7 پرو از نظر پیکربندی نمایشگر شباهتهای زیادی به 14T پرو دارد و از یک صفحهنمایش OLED با اندازه 6.67 اینچ، رزولوشن بالاتر از فول اچ دی و نرخ نوسازی تطبیقی 120 هرتز بهره میبرد. این تنظیمات، تصاویری زنده و اسکرولی روان ارائه میدهند و آن را به گزینهای جذاب در محدوده قیمتی خود تبدیل میکنند. نکته قابل توجه، استفاده از گوریلا گلس 7i در پوکو ایکس 7 پرو است که مقاومت بالایی در برابر خط و خش و ضربههای جزئی دارد.
اگرچه حداکثر روشنایی پوکو ایکس 7 پرو به 3200 نیت میرسد و در مقایسه با 4000 نیت 14T Pro کمتر است، اما هر دو این اعداد بهطور کامل بازتابدهنده شرایط واقعی استفاده نیستند. در عمل، روشنایی نمایشگر X7 پرو برای استفاده در فضای باز و حتی زیر نور مستقیم خورشید کافی است، که این موضوع بهویژه در فصل زمستان و با توجه به محدودیت نور روز، چشمگیر است. مدل استاندارد X7 نیز با حداکثر روشنایی 3000 نیت، از نظر سایر ویژگیها با مدل پرو قابل مقایسه است.
یک نکته قابل توجه این است که نمایشگر پوکو ایکس 7 پرو در مقایسه با سایر صفحهنمایشهای OLED، کمی ملایمتر به نظر میرسد. اگرچه دقت رنگها همچنان بالا است، اما جلوه کلی رنگها به اندازه برخی رقبا پررنگ و جذاب نیست. با این حال، حالت Vivid در منوی تنظیمات به کاربران امکان میدهد تا اشباع رنگها را افزایش دهند و تجربه بصری پویاتری داشته باشند. وجود چنین گزینههای شخصیسازی در این محدوده قیمتی یک مزیت قابل توجه است و با کمی تنظیم، کیفیت تصویر به راحتی با رقبای همقیمت برابری میکند.
در بخش صدا، پوکو از بلندگوهای استریو استفاده کرده که صدایی با حجم مناسب ارائه میدهند و در سطوح بالاتر، از تیزی بیش از حد جلوگیری میکنند. اگرچه بلندگوی اصلی صدای بلندتری نسبت به بلندگوی کوچکتر بالای صفحه دارد و تعادل صدا کاملاً ایدهآل نیست، اما کیفیت کلی صدا برای استفادههای معمول مانند پخش پادکست یا تماشای ویدیوهای یوتیوب کافی است و نیازی به استفاده فوری از هدفون احساس نمیشود. این توجه به کیفیت صدا، ارزش کلی دستگاه را افزایش میدهد.
کیفیت دوربین
دوربینهای پشت ایکس 7 پرو داستانی دوگانه را روایت میکنند. لنز اصلی این گوشی مجهز به سنسور 50 مگاپیکسلی سونی با گشودگی دیافراگم چشمگیر f/1.5 و لرزشگیر تصویر اپتیکال (OIS) است (به عبارت دیگر، از نظر سختافزاری عملکردی فراتر از رده قیمتی خود ارائه میدهد). از سوی دیگر، دوربین اولترا واید این گوشی واحد 8 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 است که امکانات کمتری دارد.
بدون شک دوربین اولترا واید در تمام شرایط نوری ضعیفتر عمل میکند، دامنه دینامیکی کمتری دارد و به طور کلی تصاویری نرمتر ارائه میدهد، اگرچه رنگها و نوردهی آن به خوبی با دوربین اصلی هماهنگ هستند. از آنجایی که این دوربین قابلیت فوکوس ماکرو ندارد، تنها برای گنجاندن سوژههای بیشتر در قاب کاربرد دارد و نتایج آن برای اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی کافی هستند. البته دوربین 50 مگاپیکسلی اولترا واید ناتینگ فون 2a به طور کلی عملکرد بهتری دارد.
دوربین اصلی در تمام زمینهها عملکرد بهتری از خود نشان میدهد: دامنه دینامیکی بالاتر، پردازش بهتر HDR، جزئیات قابل قبول هنگام زوم کردن روی تصاویر و رنگهای طبیعی. تنظیمات جدید Motion Capture عکاسی از سوژههای متحرک را کمی آسانتر میکند و عکسهای 2x از برش سنسور به خوبی استفاده میکنند. حتی در عکسهای نزدیک، افکت محو شدن پسزمینه (بوکه) قابل قبولی به دست آورد.
در شب بهتر است از زوم کردن خودداری کنید و دستان خود را ثابت نگه دارید تا توانایی جمعآوری نور ایکس 7 پرو به حداکثر برسد. در این شرایط، جزئیات تصاویر سریعتر از گوشیهای رده بالاتر از بین میروند و نویز زودتر ظاهر میشود. پیکسل 8a هنوز هم انتخاب برتر ما برای گوشیهای هوشمند زیر 500 پوندی است، اما شکاف بین آن و رقبا با سرعت قابل توجهی در حال کاهش است.
تجربه نرم افزاری
اگرچه روی پشت گوشی نام پوکو به چشم میخورد، اما باید تشکر اصلی را به شرکت مادر، شیائومی، تقدیم کرد که مسئولیت نرمافزار ایکس 7 پرو را بر عهده دارد. رابط کاربری HyperOS این گوشی تقریباً مشابه با تجربهای است که در گوشی شیائومی 14T پرو مشاهده شد و شامل ویژگیهای زیادی است که از iOS الهام گرفته شدهاند.
به عنوان مثال، نوتیفیکیشنها و تنظیمات سریع در دو منوی کشویی جداگانه قرار گرفتهاند، به طور پیش فرض کشوی برنامهها (App Drawer) وجود ندارد (اگرچه در طول تنظیمات اولیه به شما پیشنهاد میشود، اما به طور پیشفرض انتخاب نشده است) و مجموعهای از برنامههای اختصاصی شیائومی نیز حضور دارند.
در اولین روشن کردن گوشی، تعداد زیاد میانبرها کمی شما را سردرگم خواهد کرد؛ تعداد برنامههایی که به نظر نرمافزارهای اضافی (Bloatware) محسوب می شوند به دو رقمی میرسند، اما خوشبختانه فضای زیادی از حافظه داخلی 512 گیگابایتی گوشی را اشغال نمی کنند و به راحتی قابل حذف هستند. برخی از برنامههایی که ارزش نگهداشتن دارند، کمی بیش از حد سعی میکنند شما را به سمت خرید تمها و قابلیتهای اضافی مانند تمهای صفحه اصلی سوق دهند.
هوش مصنوعی حتی در یک گوشی اقتصادی مانند این نیز به یک قابلیت ضروری تبدیل شده است. در این گوشی، برنامههای یادداشت و ضبط صدا با قابلیتهای هوش مصنوعی شیائومی حضور دارند، دستیار صوتی پیشفرض Gemini است و برنامه گالری نیز شامل چند ابزار ویرایشی مبتنی بر هوش مصنوعی میشود. البته این قابلیتها به سطح تلاشهای گوگل و سامسونگ نمیرسند، اما همچنان مفید هستند.
عملکرد و عمر باتری
پوکو ایکس 7 پرو توسط تراشه دایمنسیتی 8400 اولترا پردازش می شود. مدیاتک و شیائومی به طور مشترک روی این سیلیکون کار کردهاند، مشابه آنچه که کوالکام برای نسخههای “برای گلکسی” پردازندههای اسنپدراگون خود برای سامسونگ انجام میدهد. این چیپ هشت هستهای عملکرد ضعیفی ندارد و در بنچمارکها امتیازاتی نزدیک به پرچمداران فعلی کسب کرده است.
در تستهای تکهستهای و چند هستهای Geekbench، امتیازهای 1589 و 6103 را مشاهده شد که نشان میدهد مدیاتک در انجام کارهای چند رشتهای بهتر از اسنپدراگون، اگزینوس یا تنسور معادل عمل میکند و این گوشی به راحتی با مدلهای میانرده سال گذشته رقابت میکند. استفاده روزمره از این گوشی به طرز قابل توجهی روان بود که بخشی از آن به خاطر 12 گیگابایت رم است. برنامهها به سرعت باز میشدند، به لمسها و ژست ها بلافاصله واکنش نشان میداد و چندوظیفگی نیز مشکلی ایجاد نمیکرد. همچنین در بخش حافظه، این گوشی حداکثر 12 گیگابایت رم و 512 گیگابایت حافظه ذخیره سازی دارد.
بازیها نیز به طرز قابل توجهی روان بودند. بازی Streets of Rage 4 ممکن است به شدت سنگین نباشد، اما انیمیشنهای 2D فوقالعاده آن با نرخ فریم 60 فریم بر ثانیه به طور روان اجرا میشدند، به ویژه زمانی که تمام جزئیات را به بالاترین سطح تنظیم کردم. بازی Alien: Isolation به مراتب چالشبرانگیزتر است و به طور پیشفرض با جزئیات کمتری اجرا میشود و نرخ فریم آن نیز بسیار پایینتر است، اما این که این گوشی مقرون به صرفه هنوز هم میتواند آن را به خوبی اجرا کند، واقعاً قابل تحسین است.
پوکو ایکس 7 پرو مجهز به باتری 6000 میلیآمپر ساعتی است که در طول جلسات بازی هیچ کمبودی در عمر باتری وجود نداشت. این نسخه جهانی در مقایسه با گوشی چینی در این زمینه عقبتر است، زیرا آن مدل از یک باتری عظیم 6550 میلیآمپر ساعتی بهره میبرد و هیچکدام از این دو نمیتوانند با آنر مجیک 7 لایت رقابت کنند. این گوشی دارای قدرت ماندگاری شگفتانگیزی است و در حالی که این مدل هنوز میتواند به راحتی دو روز را با یک بار شارژ سپری کند، اما بهطور کامل در کلاس جدیدی قرار نمیگیرد.
سرعتهای شارژ نیز با 90 وات و با استفاده از آداپتور مناسب، به طرز چشمگیری بالا است که پوکو هنوز هم آن را در جعبه قرار میدهد. این موضوع در حال حاضر کمی نادر است. پوکو X7 حداکثر به 45 وات میرسد که هنوز هم به طرز شگفتانگیزی به اندازه پرچمداران جدید گوگل و اپل سریع است.
جمع بندی
گوشیهای پوکو همیشه ما را با تواناییشان در ارائه سختافزار قدرتمند با قیمتی نسبتاً پایین تحت تأثیر قرار میدهند. پوکو ایکس 7 پرو نیز از این قاعده مستثنی نیست. این گوشی هم از نظر ظاهری و هم از نظر عملکردی قابل قبول است، بهطور چشمگیری قدرتمند عمل میکند و قبل از نیاز به شارژ مجدد، چندین روز استفاده معمولی را دوام میآورد. دوربین اصلی آن میتواند در طول روز عکسهای متعادل و خوبی ثبت کند و در شب نیز کاملاً از هم نمیپاشد.
این گوشی بیشتر یک انتخاب همهفصلی است تا آنر مجیک 7 لایت که تمام تمرکز خود را روی ظرفیت باتری گذاشته و کمی هم گرانتر است. ناتینگ فون 2a با ظاهری متمایزتر و دوربینهای برتر، رقیب مستقیمتری محسوب میشود. همچنین پوکو باید تلاش بیشتری برای کاهش تعداد برنامهها و بازیهای از پیش نصبشده روی گوشی انجام دهد.
جوانب مثبت
- صفحه نمایش تخت و طراحی کناری در حال حاضر بسیار محبوب است.
- باتری بزرگ و عملکرد قابل توجهی دارد.
- دوربین اصلی با توجه به قیمت، عملکرد خوبی دارد.
جوانب منفی
- حجم زیادی از نرمافزارهای از پیش بارگذاری شده وجود دارد.
- دوربین اولترا واید 8 مگاپیکسلی عملکرد مناسبی ندارد.