رشد تعداد کاربران RedNote در پی احتمال ممنوعیت تیک تاک
با نزدیک شدن به احتمال ممنوعیت تیکتاک در آمریکا، کاربران این اپلیکیشن به ترویج برخی از اپلیکیشنهای کمتر شناخته شده پرداختهاند و این اپلیکیشنها به سرعت در اپ استور و گوگل پلی در حال صعود هستند. اپلیکیشن چینی “RedNote” یا “Xiaohongshu” که به معنای “کتاب کوچک قرمز” است، به نظر میرسد بیشترین بهره را از این وضعیت برده است.
این اپلیکیشن مشابه تیکتاک برای ویدیوهای کوتاه، در حال حاضر در اپ استور در رتبه اول و در گوگل پلی در رتبه 34 قرار دارد. ردنوت به سرعت در حال محبوب شدن است، زیرا بسیاری از خالقان محتوا در تیکتاک تجربیات خود را از استفاده از این اپلیکیشن چینی به اشتراک گذاشتهاند. در همین حال، در RedNote، تعدادی از خالقان ویدیوهایی درباره خوشامدگویی به “پناهندگان تیکتاک” به این سرویس منتشر کردهاند.
این اپلیکیشن به طور کلی شبیه تیکتاک طراحی شده و امکان پیمایش عمودی در فیدهای ویدیوهای کوتاه بر اساس علایق شما را فراهم میکند. بخش عمدهای از رابط کاربری این اپلیکیشن به زبان چینی است، بنابراین ممکن است کمی گیجکننده باشد، هرچند ویدیوهای مفیدی در تیکتاک وجود دارد که نحوه تغییر زبان اپلیکیشن به انگلیسی را توضیح میدهند.
با اینکه به نظر میرسد RedNote به طور ناگهانی ظهور کرده است، این اپلیکیشن در چین سالهاست که محبوبیت دارد. گزارش CNBC نشان میدهد که این اپلیکیشن که بیش از یک دهه عمر دارد، به عنوان رقیبی برای Douyin متعلق به ByteDance و غول تجارت الکترونیک Alibaba شناخته میشود و حدود 300 میلیون کاربر دارد.
RedNote تنها اپلیکیشنی نیست که به دلیل نگرانی کاربران تیک تاک مورد توجه قرار گرفته است. اپلیکیشن دیگری از ByteDance به نام Lemon8 نیز در فروشگاههای اپل استور و گوگل پلی در حال ترند شدن است و به ترتیب در جایگاه دوم و اول قرار دارد. با این حال، در حالی که خود تیک تاک در برخی مواقع به رشد این اپلیکیشن کمک کرده است، Lemon8 احتمالاً با سرنوشتی مشابه تیک تاک مواجه خواهد شد.
اپلیکیشن ویدیویی دیگری به نام Flip وجود دارد که خود را به عنوان “محل تلاقی اجتماعی و خرید” معرفی میکند و در هر دو فروشگاه اپلیکیشن در حال ترند شدن است. این اپلیکیشن که متعلق به شرکت Humans, Inc است، ویدیوهای کوتاه و یک فروشگاه درونبرنامهای را ارائه میدهد. در حال حاضر، این اپلیکیشن در گوگل پلی در رتبه 14 و در اپل استور در رتبه چهارم قرار دارد. بر اساس اطلاعات Crunchbase، ارزش این شرکت در سال گذشته بیش از ۱ میلیارد دلار برآورد شده است.
برنامه دیگری که به نظر میرسد از احتمال ممنوعیت تیکتاک بهرهمند شده، برنامهای به نام “ReelShort” است. نام این برنامه به نوعی به اینستاگرام ریلز و یوتیوب شورت اشاره دارد که هر دو به عنوان کلونهای تیکتاک شناخته میشوند، اما به نظر میرسد این برنامه بیشتر به عنوان یک پلتفرم استریمینگ در نظر گرفته شده تا یک کلون تیکتاک. ReelShort در اپ استور در رتبه هفتم و در گوگل پلی در رتبه دوم قرار دارد.
اگرچه بعید به نظر میرسد که هیچیک از این برنامهها برای مدت طولانی محبوب بمانند، اما واقعیت این است که تعداد زیادی از برنامههای نسبتاً ناشناخته به سرعت به صدر فروشگاههای اپلیکیشن رسیدهاند، که نشاندهنده تأثیرگذاری کاربران و خالقان تیکتاک است. این موضوع همچنین نشان میدهد که ممنوعیت تیکتاک به تنهایی نمیتواند تأثیر شرکتهای فناوری چینی را در آمریکا کاهش دهد.