طراحی رومیزی هوشمند با قابلیت شناسایی اشیا روی آن
تولید چنین پارچهای میتواند کاربردهای گستردهای داشته باشد. به عنوان مثال با استفاده از چنین پارچههایی در تولید مواد مختلف امکان گم کردن اشیا به صفر میرسد، زیرا آنها همیشه موادی که رویشان قرار گرفته را به اشخاص اطلاع میدهند. همچنین از این پارچهها میتوان برای کمک به رعایت رژیم غذایی استفاده کرد. زیرا آنها در صورت اطلاع از رژیم غذایی افراد به آنها توصیه میکنند موادی که بر رویشان قرار گرفته و ناقض رژیم غذایی است را مصرف نکنند.
این پارچه هوشمند که توسط پژوهشگران آمریکایی تولید شده Capacitivo نام گرفته و الیاف موجود در آن متشکل از کتان و پنبه بوده و یک شبکه منعطف از الکترودها نیز برای انتقال گرما و رسانایی به آن افزوده شدهاند. وقتی یک ماده غیرفلزی مانند یک تکه میوه بر روی این پارچه قرار میگیرد، گذر جریان الکتریکی از آن به شکلی متمایز بر روی الکترودها تأثیر میگذارد و سپس یک الگوریتم هوش مصنوعی رایانهای با تحلیل این تغییرات و تطبیق دادن آن با دادههای موجود از مواد مختلف در پایگاه دادهاش، ماهیت ماده قرار گرفته بر روی پارچه را مشخص میکند.
تا به حال از این روش برای شناسایی 20 ماده مختلف اعم از میوه، پلاستیک، لوازم آشپزخانه و مایعات استفاده شده است. دقت روش یادشده فعلاً 94.5 درصد بوده است. در شناسایی اشیای سبک مانند کارت های اعتباری به اندازه کافی قابل اعتماد نبوده است. همراه با مثال هایی که قبلاً ذکر شد، می توان از فناوری Capacitivo روزی برای برنامه هایی مانند هشدار به افراد در هنگام نیاز به آبیاری گیاهان گلدان یا راهنمایی آنها در انتخاب مواد لازم برای دستور العمل ها نیز استفاده کرد.