رپورتاژ آگهی

تفاوت دو نسخه‌ پرو و اینترپرایز ویندوز 11 چیست؟

در این قسمت برای مقایسه راحت‌تر دو ورژن PRO و Enterprise به‌صورت مختصر و در یک نگاه، جدولی از ویژگی‌های این دو آورده شده است.

ویژگی‌ها ویندوز 11 پرو ویندوز 11 اینترپرایز
حداکثر رم پشتیبانی شده 4 گیگابایت (32 بیت)
2 ترابایت (64 بیت)
4 گیگابایت (32 بیت)
2 ترابایت (64 بیت)
اجرای همه برنامه‌های ویندوز (UWP، PWA و Win32)
مایکروسافت استور ریموت دسکتاپ
مجازی‌سازی Hyper-V
Windows Sandbox
Resilient File System (ReFS)
رمزگذاری دستگاه بیت لاکر
رمزگذاری دستگاه
Find My Device  
فایروال و محافظت از شبکه
محافظت از اینترنت
محافظت و کنترل والدین (Parental Controls)
بوت ایمن
ویندوز هلو
حفاظت از اطلاعات ویندوز (WIP)
امنیت ویندوز
اپ لاکر
دسترسی اختصاص‌داده‌شده (Assigned Access)
Dynamic Provisioning
رومینگ دولتی سازمانی با Azure
Group Policy
راه‌اندازی حالت Kiosk
Microsoft Store for Business
مدیریت دستگاه موبایل
پشتیبانی از اکتیو دایرکتوری
پشتیبانی از Azure Active Directory
بروزرسانی ویندوز برای بیزینس
حافظه پایدار
SMB Direct
جدول زمانی خدمات 24 ماه پس از تاریخ انتشار 36 ماه پس از تاریخ انتشار

تفاوت دو ورژن PRO و Enterprise ویندوز 11 چیست؟

هر دو نسخه ویندوز 11 پرو و ویندوز 11 اینترپرایز برای افراد حرفه‌ای، مشاغل و کسب‌وکارها طراحی شده‌اند. نسخه Enterprise دارای ویژگی‌ها و عملکردهای بیشتری نسبت به نسخه PRO است، مانند: ابزارهای امنیتی پیشرفته و سازگاری؛ این قابلیت‌ها، مناسب شرکت‌های فناوری اطلاعات است. نسخه PRO برای کسب‌وکارهای کوچک‌تر یا افرادی که نیازهای IT ساده‌تری دارند، مناسب‎‌تر است.

Windows 11 PRO، یک گزینه استاندارد، معقول و ارزان برای اکثر کسب‌وکارها است. این ورژن، دارای تمام ویژگی‌های اساسی است که یک بیزینس به آن احتیاج دارد و از لحاظ قیمتی، برای شرکت و کاربران عادی، به‌صرفه‌تر است. بعضی از مشاغلی که نسخه پرو ویندوز 11 برای آنها مناسب‌‌تر است، عبارت‌اند از: دانشمندان داده؛ ویرایشگران رسانه و طراحان گرافیک.

از سوی دیگر، Windows 11 Enterprise ویژگی‌های امنیتی و عملکردهای بیشتری نسبت به نسخه پرو دارد و برنامه‌های بهره‌وری و همکاری، مدیریت دستگاه و خدمات امنیتی را ارائه می‌دهد. شما باتوجه‌به گستردگی و نیازهای شرکت خود، می‌توانید از این نسخه بهره‌مند شوید.

برخی از تفاوت‌های بزرگ این دو نسخه عبارتند از:

  • پشتیبانی مایکروسافت
  • بهره‌وری
  • دردسترس‌بودن داده‌ها
  • امنیت
  • نوع لایسنس
  • قیمت

که در ادامه به طور مفصل درباره هر یک از این موارد، صحبت خواهیم کرد.

دردسترس‌بودن داده‌ها

همان‌طور که قبل‌تر نیز گفته شد نسخه Enterprise عملکردهایی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که در نسخه‌های دیگر آن، یافت نمی‌شود – اگرچه ویندوز 11 پرو برای ورک‌استیشن نیز برخی از عملکردهای حرفه‌ای اضافی را نیز  ارائه می‌دهد. در هر دو نسخه ویندوز 11، قابلیت file system ReFS، یکی از آن موارد است.

شرکت Microsoft، برای اولین‌بار قابلیت فایل سیستم ارتجاعی (Resilient File System) را در ویندوز سرور 2012 قرار داد. ویژگی RFS، نسبت به فایل سیستم NFTS  اثبات شده در دستگاه‌های ویندوز، در برابر خطاها مقاوم‌تر است؛ همچنین یک سری مزایا در قسمت‌های دسترسی، قابلیت اطمینان و مقیاس‌بندی ارائه می‌دهد.

امنیت

ویندوز ۱۱ اینترپرایز با ارائه ویژگی‌های امنیتی پیشرفته مانند بوت امن (Secure Boot)، محافظ دستگاه (Device Guard)، محافظ اعتبار (Credential Guard) و غیره از شما در برابر بدافزارها، باج‌افزارها، حملات فیشینگ و دیگر تهدیدات سایبری محافظت می‌کند. همچنین قابلیت‌های رمزنگاری پیشرفته‌ای دارد تا از در امان ماندن داده‌های شما از دسترسی غیرمجاز، اطمینان حاصل کند.

با خرید ویندوز 11 اینترپرایز، در حوزه امنیت دو ویژگی «Applocker» و «Credential Guard» را دریافت خواهید کرد. قابلیت اپ لاکر به مدیران اجازه می‌دهد تا جلوی نصب و استفاده از نرم‌افزارهای ناخواسته و خطرناک توسط کارکنان روی سیستم‌ها را بگیرند. این کار به کمک لیست سیاه و سفید، انجام می‌شود؛ بدین‌طریق که اپلیکیشن‌های آسیب‌دیده در آن، لیست می‌شوند.

قابلیت «Windows Defender Credential Guard» نیز از امنیتی مبتنی بر مجازی سازی برای جداسازی کلیدهای مخفی به این روش استفاده می‌کند که تضمین می‌کند فقط نرم‌افزارهای سیستمی برتر می‌توانند به برخی از قسمت‌ها دسترسی داشته باشند؛ این بخش‌ها می‌تواند شامل هش‌های رمز عبور NTLM، بلیط‌های Kerberos و اعتباراتی که توسط برنامه‌ها به‌عنوان اطلاعات ورود به دامنه ذخیره می‌شوند، باشد.

قیمت

قیمت یکی دیگر از مواردی است که هنگام خرید ویندوز 11 اورجینال ، مورد توجه قرار می‌گیرد. درحالی‌که هر دو نسخه، ویژگی‌های تقریباً مشابهی را ارائه می‌دهند، هزینه لایسنس بسته به تعداد کاربران یا دستگاه‌هایی که دارید، می‌تواند بسیار متفاوت باشد.

یکی دیگر از تفاوت‌ها، تفاوت در  قیمت ویندوز 11 پرو و ویندوز 11 اینترپرایز است. به‌طورکلی Windows 11 Enterprise به دلیل ارائه ویژگی‌ها و عملکردهای بیشتر، گران‌تر است؛ بنابراین یکی دیگر از گزینه‌هایی که ممکن است در تصمیم‌گیری شما برای خرید لایسنس ویندوز 11 تأثیرگذار باشد، قیمت آن است.

برای سازمان‌هایی که به دنبال صرفه‌جویی در بودجه خود بدون کاهش کیفیت یا عملکرد هستند، ویندوز 11 پروفشنال در مقایسه با لایسنس‌های نسخه Enterprise به دلیل قیمت پایین‌تر ، ممکن است گزینه بهتری باشد. در نهایت، قبل از تصمیم‌گیری در مورد اینکه کدام نسخه برای سازمان شما مناسب‌تر است، نیاز است که نیازهای سازمان خود را بشناسید و با توجه به بهترین تعادل بین صرفه‌جویی در هزینه و بهبود تجربه کاربر، تصمیم خود را بگیرید.

قیمت‌ها با توجه به نوسانات ارزی کشور، تغییر می‌کند. در حال حاضر در تاریخ 13 خرداد 1402، قیمت لایسنس Retail ویندوز 11 پرو حدود 8 میلیون تومان و قیمت لایسنس والیوم ویندوز 11 اینترپرایز، حدود 10 میلیون است.

خلاصه

  • Windows 11 Pro عمدتاً برای شرکت‌های کوچک و متوسط، مناسب است؛ درحالی‌که Windows 11 Enterprise عمدتاً برای شرکت‌های بزرگ و شرکت‌های IT، مناسب‌تر است.
  • Windows 11 Enterprise، ویژگی‌های امنیتی پیشرفته‌تری نسبت به Windows 11 Pro ارائه می‌کند.
  • Windows 11 Enterprise دارای ویژگی‌ها و عملکردهای بیشتری در مقایسه با نسخه Pro است که منطقاً قیمت بالاتری دارد.

برای آشنایی و کسب اطلاعات بیشتر درباره ویندوز 11 اورجینال و مقایسه نسخه های مختلف آن، میتوانید به سایت تخصصی باما سافت مراجعه کنید.

سؤالات متداول

1- آیا Windows 11 Enterprise بهتر از Windows 11 Pro است؟

بستگی به نیاز سازمان دارد. Windows 11 Professional برای مشاغل کوچک و کاربران خانگی ایده‌آل است و امنیت اولیه، دسترسی از راه دور دسکتاپ و ادغام Office 365 را ارائه می‌دهد. از سوی دیگر، Windows 11 Enterprise ویژگی‌های امنیتی پیشرفته‌‌تری مانند رمزگذاری BitLocker، کنترل برنامه AppLocker، محافظت از دستگاه در برابر اجرای کدهای مخرب و موارد دیگر را ارائه می‌دهد.

2- آیا ویندوز 11 اینترپرایز همان ویندوز 11 پروفشنال است؟

خیر، Windows 11 Enterprise مشابه Windows 11 Professional نیست. Windows 11 Enterprise ویژگی‌ها و قابلیت‌های دیگری را ارائه می‌دهد که برای سازمان‌ها و مشاغل بزرگ طراحی شده‌اند، مانند ویژگی‌های امنیتی پیشرفته، ابزارهای مدیریت دستگاه، مجازی‌سازی و دسترسی به شعبه خدمات طولانی‌مدت (LTSB). همچنین شامل خدمات مختلفی مانند Microsoft Advanced Threat Analytics (ATA) و Azure Active Directory Premium است.

در مقابل، Windows 11 Pro برای مشاغل کوچک یا کاربران خانگی که به برنامه‌های کاربردی اولیه بهره‌وری نیاز دارند اما به ابزارهای امنیتی یا مدیریتی در سطح سازمانی نیاز ندارند، طراحی شده است.

سلب مسئولیت: ایستگاه آی تی صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی بوده و سایت مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا