چرا آشنایی با انواع روشهای تحلیل شما را به سرمایهگذار بهتری تبدیل میکند؟
افراد با هدف کسب بازدهی در بازار سرمایه، به دو روش مستقیم و غیرمستقیم سرمایهگذاری میکنند. در روش غیرمستقیم، سرمایهگذاران سرمایه خود را در صندوقهای سرمایهگذاری قرار میدهند یا از خدمات سبدگردانی اختصاصی استفاده میکنند. در این روش کارشناسان حرفه ای و متخصص، سرمایه افراد را در سبدی متشکل از اوراق بهادار مختلف در بورس، سرمایهگذاری میکنند. یکی از مزایای این روش، عدم نیاز به دانش تخصصی و زمان کافی است.
در روش مستقیم، سرمایهگذاران خود سهام شرکتهای موجود در بازار سرمایه را خرید و فروش میکنند. اولین گام برای ورود مستقیم به بازار سرمایه آموزش بورس و آشنایی با ابزارها و روشهای تحلیلی مختلف است. هدف از این کار، اطمینان حاصل کردن از ارزشمند بودن دارایی و یافتن زمان مناسب برای خرید یا فروش است.
فعالان بازار سرمایه از روشهای مختلفی برای تحلیل استفاده میکنند. در ادامه به توضیح روشهای اصلی تحلیل در بازار سرمایه و ویژگیهای آنها میپردازیم.
تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال یک روش برای تحلیل بازارهای مالی است که بر اساس تجزیه و تحلیل دادههای قیمتی و حجم معاملات انجام میشود. با استفاده از تحلیل تکنیکال سرمایهگذاران میتوانند زمان احتمالی مناسب برای ورود به یک موقعیت معاملاتی یا خروج از آن را مشخص و تصمیمهای سرمایهگذاری اصولی را اتخاذ کنند. این تحلیل بر این اصل استوار است که رفتار گذشته قیمت، با احتمال زیادی در آینده نمودار قیمتی تکرار خواهد شد. بنابراین، با بررسی الگوهای قیمتی پرتکرار در زمان گذشته، تحلیلگران سعی میکنند تا نحوه تغییرات قیمت در آینده را پیشبینی کنند.
تحلیل بنیادی
تحلیل بنیادی به منظور ارزیابی ارزش واقعی سهام و عملکرد شرکتها استفاده میشود. این روش بر مبنای اطلاعات موجود در صورتهای مالی شرکتها انجام میشود. این اطلاعات شامل ابعاد مختلفی از شرکت مانند میزان داراییها، بدهیها، تولید و فروش و سایر عوامل مرتبط است. همچنین برای مقایسه وضعیت شرکتها با یکدیگر، از نسبتهای مالی مختلفی مانند نسبت جاری، نسبت آنی و نسبت وجه نقد استفاده میشود.
به طور کلی، تحلیل بنیادی به سرمایهگذاران کمک میکند تا تصمیمات سرمایهگذاری خود را بر اساس ارزش واقعی شرکتها بگیرند و از طریق ارزیابی جوانب مالی و عملکردی شرکتها، بهترین تصمیمات را در خصوص سرمایهگذاری خود اتخاذ کنند.
تحلیل بنیادی به عنوان یک روش ارزشمند برای سرمایهگذاری و تصمیمگیری های مالی در بازار سرمایه ایران شناخته شده است. دلایل زیر نشان میدهند چرا تحلیل بنیادی مهم و ضروری است:
۱- ارزیابی واقعی ارزش: تحلیل بنیادی به سرمایهگذاران کمک میکند تا بتوانند بهصورت واقع بینانه ارزش واقعی یک سهم را ارزیابی کنند. این روش از طریق بررسی عوامل اساسی و بنیادی مانند میزان سودآوری، رشد صنعت، مدیریت شرکت و عوامل اقتصادی و قانونی صورت میگیرد.
۲-شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری: تحلیل بنیادی میتواند به شناسایی فرصتهای سودآور در بازار سرمایه کمک کند. با بررسی عوامل اساسی شامل روندهای صنعت، مزیت رقابتی شرکتها و عوامل دیگر، سرمایهگذاران میتوانند سهام هایی را که قابلیت رشد و بهرهوری در بلند مدت را دارند، شناسایی کنند.
۳-کاهش ریسک: تحلیل بنیادی به افراد کمک میکند تا ریسک سرمایهگذاری خود را کاهش دهند. افراد با بررسی عوامل اساسی و مالی شرکتها مانند میزان سودآوری، نقدینگی و بدهی، میتوانند در شرکتهایی با عملکرد مالی قوی و مدیریت مطمئن که احتمال موفقیت بیشتری دارند، سرمایهگذاری کنند.
به طور کلی، تحلیل بنیادی به سرمایهگذاران این امکان را میدهد تا به طور موثرتری در بازار سرمایه عمل کنند، میزان سرمایه خود را رشد و ریسک سرمایهگذاری را کاهش دهند. این روش به عنوان یک ابزار کلیدی برای سرمایه گذاران جهت دستیابی به موفقیت در بازار سرمایه است.
تابلو خوانی
یکی از روشهای مورد استفاده برای تحلیل سهام، تابلوخوانی است. در این روش، تحلیلگران با بررسی اطلاعات موجود در تابلوی معاملات اوراق بهادار، اقدام به تجزیه و تحلیل سفارشهای ثبت شده، حجم و ارزش معاملات، اطلاعات ورود و خروج سرمایههای حقیقی یا حقوقی و سایر اطلاعات مرتبط میکنند. هدف این تحلیلگران، تشخیص روند قیمتها در کوتاهمدت است.
آنها سعی میکنند با تحلیل این اطلاعات، الگوها و روندهای قیمتی را شناسایی کنند تا بتوانند درباره زمان و نقاط مناسب برای ورود و خروج در بازار تصمیمگیری کنند. مرجع اصلی تابلوخوانی سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران به نشانی tsetmc.com است. هر یک از روشهای تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال و تابلوخوانی دارای مزایا و محدودیتهای خاص خود هستند. به همین دلیل، توصیه میشود که افراد تنها از یک روش تحلیل استفاده نکنند، بلکه از ترکیبی از روشها بهره ببرند.
سلب مسئولیت: ایستگاه آی تی صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی بوده و سایت مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.