بررسیلپ تاپ

بررسی ایسوس Zenbook S 16

ایسوس Zenbook S 16 یکی از نخستین لپ‌تاپ‌ها با پردازنده پیشرفته Ryzen AI شرکت AMD است، که قصد دارد در زمینه‌های بازی، تولید محتوا و هوش مصنوعی، سریع‌تر از پردازنده‌های اینتل و کوالکام عمل کند. این پردازنده درون لپ تاپی جای گرفته که طبق ادعای AMD، سبک‌تر و باریک‌تر از مک‌بوک ایر است و به نظر می‌رسد که ساخت یک لپ‌تاپ ویندوزی ایده‌آل و چندمنظوره باشد.

با این حال، ایسوس باید کاربران را قانع کند که اکنون زمان خرید این لپ‌تاپ مجهز به AMD است، چرا که دستگاه‌های مبتنی بر تراشه‌های جدید کوالکام قادرند به انجام دادن تمامی کارهایی که اکثر کاربران به آن نیاز دارند با عمر باتری بسیار طولانی‌تر نسبت به تراشه‌های معمولی بپردازند.

برای تبدیل شدن به لپ‌تاپ برتر تابستان، ایسوس باید از تمام لپ‌تاپ‌های کوالکام اسنپدراگون که چند ماه پیش معرفی شده‌اند، نه تنها در سرعت بلکه در عمر باتری، کیفیت، راحتی استفاده، برنامه‌ها، ویژگی‌ها و قیمت برتری داشته باشد. این دقیقاً همان چالشی است که AMD و ایسوس باید به آن پاسخ دهند. با این تفاسیر، اکنون زمان آن رسیده که لپ تاپ ایسوس Zenbook S 16 را بررسی کنیم تا ببینیم آیا نسبت به لپ تاپ های کوالکام عملکرد بهتری دارد یا خیر؟

مشخصات فنی

  • ابعاد و وزن: 13.92 در 9.57 در 0.47-0.51 اینچ، 3.31 پوند
  • صفحه نمایش: 16 اینچ OLED لمسی، وضوح 2880 در 1800 پیکسل، نرخ 120 هرتز
  • پردازنده: AMD Ryzen AI 9 HX 370
  • گرافیک: AMD Radeon 890M
  • حافظه رم: 32GB LPDDR5X 7500
  • حافظه ذخیره سازی: یک ترابایت M.2 2280 PCIe 4.0 SSD
  • وبکم: FHD 1080p camera با IR (پشتیبانی از Windows Hello)
  • ارتباطات: وای فای 7، بلوتوث 5.4
  • پورت ها: یک USB-A 3.2 Gen 2، دو USB 4.0 Gen 3، یک HDMI 2.1 و SD card reader
  • باتری: 78 وات ساعت

طراحی و مشخصات

Zenbook S 16 یک لپ‌تاپ 16 اینچی باریک با پیکربندی پایه‌ای شامل 24 گیگابایت حافظه، 1 ترابایتی SSD و پردازنده Ryzen AI 9 365 AMD است که به قیمت 1400 دلار عرضه می‌شود. این مدل همچنین دارای صفحه نمایش OLED لمسی با رزولوشن 2880 در 1800 (3K) و نرخ تازه‌سازی 120 هرتز بوده و باتری آن نیز با ظرفیت 78 وات‌ساعت نسبتاً بزرگ است. واحد بررسی نسخه‌ای با قیمت 1700 دلار بوده که با 32 گیگابایت حافظه و تراشه سریع‌تر Ryzen AI 9 HX 370 همراه است.

قابل توجه است که ایسوس توانسته باتری بزرگی را درون شاسی با ضخامت تنها 0.47 اینچی Zenbook جای دهد، در حالی که وزن کلی دستگاه تنها 3.31 پوند است. حمل لپ‌تاپ‌های بزرگ معمولاً دشوار است و گاهی اوقات به دلیل باتری‌های آن‌هاست. با این حال، Zenbook بیشتر شبیه به لپ‌تاپ‌های 13 یا 14 اینچی است، به طوری که گاهی اوقات اندازه واقعی آن را فراموش می کنید. چیدمان صفحه کلید باعث می‌شود که لپ‌تاپ حتی کوچک‌تر به نظر برسد.

ایسوس با حفظ اندازه مناسب صفحه‌نمایش و قرار دادن بلندگوها پشت صفحه کلید، آن را به سمت جلوی دستگاه هدایت کرده و تایپ کردن را برای کاربر راحت‌تر ساخته است. به طوریکه می توان بدون بلند کردن کف دست‌ ها از روی تکیه‌گاه‌ها به راحتی به دکمه‌های عملکردی دسترسی پیدا کرد. کلیدها نیز احساس فشردن مطلوب و کاملی مشابه با صفحه کلیدهای دسکتاپ با کیفیت بالا دارند، بدون اینکه صدایی ناخوشایند یا گیج‌کننده ایجاد کنند.

ظاهر آن نیز جذاب است و بدنه خارجی تحت فرآیندی قرار می‌گیرد که لایه‌ای از اکسید سرامیکی محکم و مقاوم را بر روی سطح شاسی آلومینیومی ایجاد می‌کند، و بافتی دلنشین به آن می‌بخشد که هم خشن و هم صاف به نظر می‌رسد. ایسوس همچنین خطوط هندسی درخشانی را که به صورت پراکنده روی درب مانند Zenbook‌های پیشین خود قرار داده، حفظ کرده است.

مشاهده یک صفحه نمایش OLED با کیفیت 3K و نرخ تازه‌سازی 120 هرتز در دستگاهی با قیمتی مشابه Zenbook S 16 به تدریج به یک استاندارد تبدیل می‌شود. صفحه نمایش با رنگ‌های زنده و کنتراست‌های عمیق، زیبایی این لپ‌تاپ را دوچندان می‌کند.

عملکرد بهتر از کوالکام

عملکرد، جایی است که این لپ‌تاپ مزیت مشخصی نسبت به لپ‌تاپ‌های اسنپدراگون دارد. برای تماس‌های ویدیویی، پخش موسیقی و سایر کارهای روزمره، تراشه‌های AMD Ryzen AI و تراشه‌های کوالکام اسنپدراگون، همان واکنش‌پذیری را دارند که از پردازنده‌های با کالیبر بالا انتظار می‌رود. اما AMD با عملکرد گرافیکی برتر خود متمایز می‌شود، که باعث می‌شود Zenbook S 16 در بازی‌ها و تولید محتوا برای یک دستگاه قابل حمل، به طرز شگفت‌انگیزی توانمند باشد.

بودن بر روی پلتفرم ویندوز x86 به این معناست که بیشتر بازی‌ها واقعاً فقط روی Zenbook کار می‌کنند. اگر بخواهیم بازی را با وضوح بیشتر از 1080p و گرافیک پایین اجرا کنیم، Shadow of the Tomb Raider روی لپ‌تاپ‌های اسنپدراگون مبتنی بر Arm اجرا نمی‌شود. اما می‌توانیم همان بازی را روی Zenbook S 16 با همان رزولوشن و مشخصات بالا اجرا کنیم، و نه تنها به خوبی اجرا می‌شود، بلکه تا 20 فریم در ثانیه افزایش می‌یابد.

پردازنده‌های گرافیکی یکپارچه هنوز به اندازه‌ای قدرتمند نیستند که بتوانند بازی‌هایی مانند Cyberpunk 2077 را با وضوح بالا به‌طور بومی روی لپ‌تاپ‌ها اجرا کنند، اما فناوری ارتقای مقیاس AMD، FSR 2.1، می‌تواند به اجرای قابل قبول آن کمک کند. با فعال‌سازی این فناوری، رزولوشن روی 1080p تنظیم و به عملکرد برتر ارتقا یافته، Cyberpunk به‌طور میانگین 77 فریم بر ثانیه را برایم فراهم کرد. در حال حاضر، تنها فناوری ارتقادهنده‌ای که برای بازی‌های اجرا شده روی لپ‌تاپ‌های کوالکام موجود است، Auto Super Resolution می‌باشد و هرچند که مختص لپ‌تاپ‌های اسنپدراگون نیست، استفاده از آن باعث سوسو زدن خطوط ظریف می‌شود.

برای کارهای خلاقانه مانند رندر کردن تصاویر سه‌بعدی در Blender، لپ تاپ Zenbook S 16 از هر لپ‌تاپ اسنپدراگونی سریع‌تر است. در حال حاضر Blender از گرافیک Adreno یکپارچه کوالکام در تراشه‌های اسنپدراگون پشتیبانی نمی‌کند، حتی با وجود نسخه اصلی Arm64 آن (که هنوز در مرحله آلفا است). Zenbook S 16 که به AMD مجهز است، سریع‌تر اجرا می‌شود چرا که این برنامه می‌تواند از CPU و GPU به طور واقعی استفاده کند.

AMD ادعا کرده است که تراشه Ryzen AI 9 HX 370 از M3 Pro در مک‌بوک پرو اپل سریع‌تر خواهد بود، اما این مورد در آزمایشات صدق نکرد. Zenbook S 16 در استفاده‌های روزمره کندتر احساس نمی‌شود، اما تراشه رده‌بالای Ryzen AI در آزمایش Blender در دنیای واقعی چند دقیقه کامل کندتر از MacBook Pro عمل کرد. Blender ممکن است در هر لپ‌تاپی، از جمله نسل‌های قبلی Zenbook‌های AMD، در صورت نداشتن حافظه رم ویدیوی کافی، خراب شود، اما ما با Zenbook S 16 چنین مشکلی نداشتیم.

این دستگاه دارای حافظه فراوانی است و AMD اکنون امکان اختصاص مستقیم تا 75 درصد از آن را به GPU می‌دهد. زمانی که 16 گیگابایت رم را به گرافیک اختصاص و دموی Blender’s Agent 327: Operation Barbershop را اجرا شد – صحنه‌ای با نورپردازی پیچیده که معمولاً در زمان تست لپ‌تاپ‌های بازی یا ورک استیشن اجرا می‌شود – به آرامی اجرا شد و خراب نشد. اگرچه به سرعت رندر نشد، اما کار را بدون هیچ مشکلی به اتمام رساند.

ویژگی هوش مصنوعی

Zenbook S 16 جدید ایسوس با برنامه‌ای برجسته در زمینه هوش مصنوعی به نام StoryCube عرضه شده است. این برنامه قصد دارد به شما در ادغام عکس‌ها و ویدیوهایتان از فضای ابری به لپ‌تاپ کمک کند و به صورت خودکار با استفاده از هوش مصنوعی، همه چیز را در دستگاه مرتب و سازماندهی نماید.

Zenbook S 16 نیز از جدیدترین نسخه برنامه تولید تصویر هوش مصنوعی Amuse پشتیبانی می‌کند. این برنامه کار می‌کند، اما استفاده از آن همراه با واحد پردازش عصبی AMD باعث می‌شود که عملکرد آن کندتر شود، نه سریع‌تر. استفاده از NPU فعال باعث می‌شود تولید تصویر دو برابر زمان ببرد و این ویژگی به صورت پیش‌فرض هنگام باز کردن برنامه برای اولین بار فعال است.

همچنین، در حالی که مایکروسافت امسال تبلیغات زیادی برای کامپیوترهای کوپایلت پلاس انجام داده است، Zenbook S 16 در زمان عرضه جزئی از این برنامه نبوده و بنابراین از ویژگی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مانند Cocreator و Live Translation برخوردار نیست. این ویژگی‌ها فعلاً تنها بر روی لپ‌تاپ‌های مجهز به اسنپدراگون موجود هستند، اما پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 2024 به لپ‌تاپ‌های مجهز به AMD Ryzen AI نیز اضافه شوند.

عمر باتری کوتاه

تولیدکنندگان لپ‌تاپ معمولاً باید برای داشتن دستگاهی نازک‌تر و سبک‌تر، چیزی را فدا کنند. اغلب، این فداکاری به قیمت کاهش عملکرد است، اما به نظر می‌رسد که ایسوس ترجیح داده بخشی از عمر باتری را کاهش دهد تا بتواند حداکثر استفاده را از عملکرد تراشه AMD ببرد. عمر باتری Zenbook S 16 کمی ناامیدکننده است، نه به این خاطر که لپ‌تاپ به طور معقولی دوام نمی‌آورد، بلکه به این دلیل که با وجود باتری بزرگ 78 وات‌ساعتی، تنها 11 ساعت شارژدهی دارد.

رقیب اصلی ایسوس، گلکسی بوک 4 اج 16 اینچی سامسونگ، که دارای وزن و ابعاد تقریباً مشابهی است، با باتری کوچک‌تری که 23 درصد کمتر ظرفیت دارد، 14 ساعت کار می‌کند. Zenbook S 16 همچنین در تخمین عمر باتری خود به شکل غیرمعمولی ضعیف عمل می‌کند. نماد باتری در نوار وظیفه نشان می‌دهد که 95 درصد شارژ باقی‌مانده است و تخمین زده می‌شود 8.5 ساعت دوام بیاورد، اما چند دقیقه بعد، به 87 درصد کاهش می‌یابد و زمان تخمینی اجرا به 12.5 ساعت افزایش می‌یابد.

این نوسانات برای ساعت‌ها ادامه داشت. قطعاً، تخمین‌های باتری می‌توانند متغیر باشند، اما آنها به شکلی آشفته بر روی این لپ‌تاپ نوسان می‌کنند، به طوری که هرگز نمی‌توان تصور دقیقی از میزان شارژ باقی‌مانده داشته باشید.

جمع بندی

اگر به دنبال یک دستگاه بزرگ، قدرتمند، نسبتاً نازک و سبک می‌گردید، Zenbook S 16 یک گزینه عالی برای لپ‌تاپ همه‌کاره است. اکثر لپ‌تاپ‌های جدید کوالکام در عملکرد کلی یا پشتیبانی بومی از برنامه‌ها نمی توانند با آن رقابت کنند. با اینکه از اکثر لپ‌تاپ‌های کوالکام بزرگ‌تر است، اما استفاده از آن توصیه می شود. تنها موردی که باید صرف نظر کنید، چند ساعت از عمر باتری است که شاید برای شما، کارایی و اندازه اولویت داشته باشد.

با این حال، اگر نظر متفاوتی دارید، سامسونگ گلکسی بوک 4 اج بهترین دستگاه کوالکامی است از نظر عمر باتری و اندازه بهتر از ایسوس می باشد. البته، همیشه می‌توانید به اپل روی بیاورید؛ با وجود ادعاهای جسورانه AMD، مک‌بوک ایر 15 اینچی اپل در تست‌ها، Zenbook را هم از نظر عملکرد و هم عمر باتری شکست داده است. در حال حاضر، هیچ لپ‌تاپ اینتلی‌ نمی‌توان به جز Zenbook S 16 توصیه کنیم که به آن سطح ایده‌آل رسیده باشد.

اگرچه عمر باتری اضافی چهار تا شش ساعته‌ی MSI Prestige 16 AI Evo جذاب است، اما تایپ کردن و حمل آن به اندازه‌ی Zenbook برای شما زیبا و راحت نیست. همچنین، با وجود اینکه Dell XPS 14 2024 ممکن است به ذهن برسد، شما تنها یک یا دو ساعت عمر باتری اضافی به دست می‌آورید که تقریباً 500 دلار بیشتر هزینه خواهد داشت.

Zenbook S 16 نتوانست تمامی ادعاهای عملکردی AMD را به طور کامل برآورده کند، اما به آنها نزدیک شد و در این روند، توانست ما را تحت تأثیر قرار دهد. این دستگاه 16 اینچی برای بهره‌وری، بازی و تولید محتوا طراحی شده و تمامی این فعالیت‌ها را به شکلی شگفت‌انگیز به خوبی انجام می‌دهد و حمل آن نیز آسان است.

مزایا

  • طراحی زیبا و نوآورانه
  • عملکرد بی نظیر از AMD APU

معایب

  • گرافیک یکپارچه به اندازه برخی از رقبا قدرتمند نیست
  • عمر باتری متوسط
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا