فناوری

ژاپن اولین ماهواره چوبی جهان را به فضا فرستاد

در یک آزمایش برای سنجش مقاومت این ماده، نخستین ماهواره چوبی جهان که توسط دانشمندان ژاپنی ساخته شده، به فضا پرتاب شد. این ماهواره چوبی، ساخته شده توسط محققان دانشگاه کیوتو با همکاری شرکت جنگلداری سومیتومو، “لینگوست” نام دارد که از واژه لاتین چوب مشتق شده است.

ماهواره لینگوست در یک ماموریت اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) منتقل و سپس در مداری در ارتفاع 400 کیلومتری (250 مایلی) از زمین رها شد تا رفتار آن در شرایط فضایی مورد آزمایش قرار گیرد. این ماهواره به اندازه کف دست است و از چوب الوار ساخته شده است. تاکائو دوی، فضانوردی که با شاتل فضایی پرواز کرده و در دانشگاه کیوتو به مطالعه فعالیت‌های فضایی انسان می‌پردازد، بیان کرد:

با استفاده از چوب، ماده‌ای که خودمان تولید می‌کنیم، می‌توانیم خانه‌هایی بسازیم، در آن‌ها زندگی کنیم و به طور دائم در فضا کار کنیم. چنانچه بتوانیم کارایی اولین ماهواره چوبی خود را اثبات کنیم، ممکن است در آینده استفاده از ماهواره‌های فلزی ممنوع شود، بنابراین می‌خواهیم آن را در SpaceX تحت مدیریت ایلان ماسک قرار دهیم.

این موفقیت، اولین گام در برنامه 50 ساله کاشت درختان و ساخت خانه‌ها و سازه‌های چوبی در ماه و حتی مریخ است. کوجی موراتا، استاد علوم جنگل در دانشگاه کیوتو، درباره امکان‌پذیری ساخت ماهواره چوبی گفت: هواپیماهای ابتدای دهه 1900 با چوب ساخته شده بودند، پس ساخت ماهواره چوبی نیز باید ممکن باشد.

دو دلیل اصلی برای فرستادن ماهواره‌ای چوبی به فضا وجود دارد: نخست، بررسی مقاومت چوب در برابر شرایط دشوار فضایی است. در صورتی که نتایج مثبت باشند، محققان برای استفاده از سازه‌های چوبی در ماموریت‌های فضایی ترغیب خواهند شد.

این گام نخست در برنامه‌ای 50 ساله برای کاشت درختان و ساخت خانه‌ها و سازه‌های چوبی در ماه و حتی مریخ محسوب می‌شود. کوجی موراتا، استاد علوم جنگل دانشگاه کیوتو، درباره امکان‌پذیری ماهواره چوبی گفته است: “هواپیماهای اوایل دهه 1900 از چوب ساخته شده بودند، پس ساخت ماهواره چوبی نیز باید ممکن باشد.”

دومین دلیل، کاهش تأثیرات زیست‌محیطی است که ماهواره‌های چوبی هنگام پایان عمر خود دارند. برای جلوگیری از تبدیل شدن به زباله‌های فضایی، ماهواره‌های منسوخ باید به جو زمین بازگردند. ماهواره‌های فلزی با بازگشت به جو، اکسید آلومینیوم تولید می‌کنند، اما ماهواره‌های چوبی تنها می‌سوزند و از بین می‌روند. با توجه به تعداد فزاینده‌ی ماهواره‌هایی که به دور زمین می‌چرخند، استفاده از ماهواره‌های چوبی می‌تواند به کاهش چشمگیر زباله‌های فضایی کمک کند.

Show More

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button