بررسی وان پلاس 13
وان پلاس از زمان ادغام با اوپو در سال 2021، نوساناتی را تجربه کرده است. این شرکت با این ادغام به منابع قدرتمندتری دسترسی پیدا کرد و همکاریهایی با برندهایی مانند هاسلبلاد برقرار نمود. با این حال، نرمافزار و تنوع محصولات آن در بعضی موارد به عقب برگشتند تا اینکه دوباره به مسیر صحیح خود بازگشتند.
اکنون، سه نسل پس از این ادغام، جدیدترین گوشی پرچمدار وان پلاس یعنی وان پلاس 13 بهنظر میرسد که بازگشت فوقالعادهای به روزهای اوج خود داشته است. در برخی زمینهها، این شرکت حتی در حال پیشبرد مرزهای طراحی سختافزار و گجتها به شکلی است که رقبایی چون سامسونگ و گوگل قادر به رقابت با آن نیستند.
علاوه بر این، با قیمت شروع 900 دلار، وان پلاس توانسته است رقیب نزدیک خود را نیز از نظر قیمت تحت فشار قرار دهد، که این موضوع این گوشی را به گزینهای مناسب برای کسانی تبدیل میکند که بهجای ترفندهای جدید هوش مصنوعی، بهدنبال ارتقاء سختافزاری هستند.
طراحی و صفحه نمایش
در زمانی که برندهای بزرگی مانند اپل، گوگل و سامسونگ با گوشیهای پرچمدار خود تقریباً از یک فرمول مشابه استفاده میکنند، بهنظر میرسد که وانپلاس در تلاش است تا رویکردی متفاوت را دنبال کند. طراحی وان پلاس 13 با لبههای ملایم و منحنی که به قاب فلزی آن متصل میشود، به جای طراحی کاملاً مکعبی، جذابیت خاصی دارد.
این گوشی همچنین دارای ویژگی منحصر به فرد Alert Slider است که تنظیم حالت صدای گوشی را به سادگی امکانپذیر میسازد. اما یکی از ویژگیهای طراحی، پشت میکروفیبر وگان چرم در رنگهای Midnight Ocean و Arctic Dawn است. در دنیایی که پر از گوشیهای شیشهای است، این نوع پوشش ارگانیک وانپلاس واقعاً لذتبخش است و حس خوبی را به کاربر منتقل میکند.
صفحهنمایش 6.8 اینچی OLED وان پلاس 13 با رنگهای زنده و روشنایی فوقالعاده 120 هرتز، تجربه بصری بسیار خوبی را ارائه میدهد. با حداکثر روشنایی 4500 نیت، این نمایشگر حتی از پرچمداران دیگر اندرویدی مانند گلکسی اس 25 اولترا (2600 نیت) نیز روشنتر است. اما یکی از انتخابهای ظاهری که هنوز سوالبرانگیز است، ماژول دوربین بزرگ و دایرهای شکل در پشت گوشی است. با توجه به طراحی براق و چهار لنز و سیستم فلاش/فوکوس خودکار آن، به نظر میرسد که وانپلاس یک ساعت کرنوگراف را به پشت گوشی متصل کرده است.
عملکرد و تجربه نرم افزاری
وان پلاس 13 از پردازنده کوالکام اسنپدراگون 8 الیت به همراه 16 گیگابایت رم و حداکثر 512 گیگابایت فضای ذخیرهسازی بهره میبرد. با این حال، بر خلاف پردازندههای مورد استفاده در خانواده گلکسی اس 25 سامسونگ، این چیپ در وان پلاس 13 هیچگونه سفارشیسازی یا اورکلاکی ندارد.
به همین دلیل، نتایج بنچمارکها حدود پنج درصد پایینتر از گلکسی اس 25 اولترا هستند (9,267 برای وان پلاس 13 در مقابل 9,828 برای گلکسی اس 25 اولترا در تست چند هستهای Geekbench 6). اما در استفاده واقعی، این گوشی همچنان حس سرعت بالایی را منتقل میکند. بهویژه به دلیل مقدار بالای حافظه، میتوان ادعا کرد که وان پلاس 13 گزینه بهتری برای افرادی است که به مولتی تسکینگ علاقهمندند یا تمایل دارند برنامههای زیادی را در پسزمینه باز نگه دارند.
علاوه بر این، در سالهای اخیر، وان پلاس به بهینهسازی Oxygen OS پرداخته است و این سیستمعامل اکنون حس نرمتر و پاسخدهی بهتری نسبت به زمانی که بهعنوان یک انشعاب از ColorOS اوپو در سال 2022 معرفی شد، دارد. در زمینه هوش مصنوعی، وان پلاس به شکلی متواضعانه عمل کرده است.
این گوشی از Google Gemini و Circle برای نیازهای خلاصهسازی و پرسشوپاسخ پشتیبانی میکند. همچنین، ویژگی جستجوی بهبودیافتهای در داخل گوشی وجود دارد که پیدا کردن فایلهای خاص را آسانتر میکند و اپلیکیشن Notes هوشمندتر شده که از یادگیری ماشین برای بهبود، گسترش یا خلاصهسازی افکار سریع استفاده میکند.
با این حال، تنها ویژگی خاصی که در زمینه هوش مصنوعی پس از عرضه اضافه شد، یک ابزار ترجمه است که به طور کلی کارآمد به نظر میرسد، اما نوآوری خاصی را به همراه ندارد. بنابراین، اگرچه هوش مصنوعی در این گوشی وجود دارد، اما تمرکز کمتری بر آن نسبت به خانواده گلکسی اس 25 وجود دارد که لزوماً نکته منفی به حساب نمیآید.
کیفیت دوربین
وان پلاس 13 به سه حسگر 50 مگاپیکسلی برای لنزهای اصلی، فوق عریض و تلهفتو با زوم 3x مجهز شده است. این گوشی همچنین دارای سیستم فوکوس خودکار لیزری است که به افزایش وضوح تصاویر کمک میکند. به طور کلی، این مجموعه قابلیت خوبی دارد و میتواند تصاویر زیبایی را در فواصل و زوایای مختلف ثبت کند.
وان پلاس با افزودن تکنولوژی Clear Burst برای عکاسی از سوژههای در حال حرکت، کار را آسانتر کرده است. از نظر کیفیت تصویر، وان پلاس 13 به خوبی بین رنگهای غنی و اشباع شده و جزئیات تیز تعادل برقرار میکند، بدون اینکه مانند برخی از گوشیهای سامسونگ، به اغراق در وضوح یا گرمی رنگها بپردازد.
لنز زوم اپتیکال 3x این گوشی با رقبای همرده خود مانند اس 25 پلاس رقابت میکند، اما هنوز به لنزهای 5x موجود در پیکسل 9 پرو و اس 25 اولترا نمیرسد. یکی از نقاط ضعف این گوشی در عکاسی در نور کم، عملکرد حالت شب آن است که گاهی اوقات در مقایسه با Night Sight پیکسل 9، نتایج چندان رضایتبخش نیست و تصاویر به اندازهای که انتظار دارید، تیز و با جزئیات نیستند. به نظر میرسد که دوربینهای وان پلاس هنوز یک سطح پایینتر از برندهایی نظیر سامسونگ، گوگل و اپل در محیطهای تاریک قرار دارند.
عمر باتری
در سالهای اخیر، اکثر گوشیهای پرچمدار اندروید با باتریهای 5000 میلیآمپری عرضه میشدند، اما گوشی وان پلاس 13 با یک باتری 6000 میلیآمپری این مرز را شکسته و به طول عمر فوقالعادهای دست یافته است. در آزمایشات، این گوشی توانسته است زمان 30 ساعت و 18 دقیقه را در تست پخش ویدیو ثبت کند که تقریباً یک ساعت بیشتر از گلکسی اس 25 اولترا با زمان 29:27 و نزدیک به سه ساعت بهتر از پیکسل 9 با زمان 27:32 است.
علاوه بر این، وان پلاس 13 در زمینه شارژ نیز پیشرو است و میتواند با سرعتهای 100 وات به صورت باسیم و 50 وات به صورت بیسیم شارژ شود. اما نکته مهم این است که برای استفاده از این سرعتهای بالای شارژ، باید از لوازم جانبی مخصوص وان پلاس استفاده کنید. خوشبختانه، یک شارژر 80 وات در جعبه موجود است، اما برای دستیابی به حداکثر قدرت، باید به شارژر دو پورتی 100 واتی وان پلاس ارتقا دهید.
در مورد شارژ بیسیم نیز شرایط مشابهی وجود دارد و برای استفاده از شارژ سریعتر، به پد 50 واتی AIRVOOC این شرکت نیاز خواهید داشت. با این حال، وان پلاس 13 با استفاده از کابل، بیش از دو برابر سریعتر از گلکسی اس 25 شارژ میشود و با شارژ بیسیم نیز بیش از سه برابر سریعتر عمل میکند. در مواقع اضطراری میتوانید از آداپتورهای عمومی استفاده کنید، اما باید انتظار کاهش قابل توجهی در سرعت شارژ را داشته باشید.
جمع بندی
در طول سالها، برند وانپلاس از عباراتی مانند “قاتل پرچمدار” و “فوقالعاده در هر زمینه” استفاده کرده تا به رقبای بزرگ خود مانند سامسونگ و گوگل حمله کند. اما در مورد وانپلاس 13، به نظر میرسد که این شرکت یک گوشی هوشمند پریمیوم و باکیفیت بالا تولید کرده بدون اینکه به جنبههای غیرضروری و پیچیدهای مانند هوش مصنوعی توجه کند.
این گوشی عملکرد فوقالعادهای دارد، با باتری بزرگ و صفحهنمایش زیبایی که میتواند با هر یک از رقبای خود رقابت کند. طراحی خاص آن با جزئیات کاربردی مانند قاب چرم مصنوعی اختیاری، هم جذابیت و هم کارایی را به ارمغان میآورد. هرچند کیفیت دوربین، بهویژه در شرایط نوری کم، میتواند بهبود یابد و ای کاش وانپلاس قابلیت کامل مغناطیسی Qi2 را به جای وابستگی به قاب، به صورت استاندارد ارائه میکرد.
با این حال، این گوشی دارای یک آداپتور سریع برای شارژ با سیم است که برخلاف بسیاری از گوشیها، در جعبه موجود است و گزینهای برای استفاده از شارژر بیسیم سریع این شرکت نیز وجود دارد. بهویژه، با قیمت پایه 900 دلار، کاربران باتری با طول عمر بیشتر، صفحهنمایش روشنتر، حافظه رم بیشتر و ظرفیت ذخیرهسازی بالاتر را دریافت میکنند، در حالی که زوم 3 برابری مشابه با مدل پایه گلکسی اس 25 پلاس را نیز با 100 دلار کمتر در اختیار دارند.
بهطور کلی، میتوان گفت که این یک پیشنهاد عالی است، حتی اگر پشتیبانی نرمافزاری وانپلاس تنها به 6 سال محدود باشد و سامسونگ و گوگل 7 سال پشتیبانی ارائه دهند. وانپلاس 13 نمونهای از این است که چگونه میتوان در دنیایی پیچیده و مملو از فناوریهای هوش مصنوعی، به سادگی عمل کرد و در عین حال تمام نیازهای اساسی کاربران را برآورده کرد.
جوانب مثبت
- عمر باتری پیشرو در کلاس خود
- صفحه نمایش فوق العاده روشن
- اجرای عالی
- طراحی جذاب
جوانب منفی
- کیفیت عکس می توانست یک حس بهتر باشد
- فقط 6 سال پشتیبانی نرم افزاری به جای 7 سال
- به یک کیس برای پشتیبانی کامل از لوازم جانبی Qi2 مغناطیسی نیاز دارد